Bouillon avagy erőleves egy kicsit másképp
4 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 1 kg marhafartő vagy bármi rész
- 1 csomó csirkeláb és nyak
- 1 csomag petrezselyemgyökér
- 4 közepes vastagságú sárgarépa
- 2 zeller
- 1 fej egészben hagyott vöröshagyma
- 2 szelet kelkáposzta
- néhány szem bors
- só
- 45 dkg darált marhahús
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 5 tojásfehérje
Elkészítés
A húst egy nagyobb lábasba tesszük, majd ráöntünk annyi vizet, hogy a hús felett 4-5 ujjnyi víz legyen. Fél óra eltelte után beletesszük a zöldségeket. Nem habozzuk le, mert akkor értékes ásványi anyagokat veszít a leves. 2-3 órán keresztül rotyogtatva főzzük. Nem keverjük meg, csak rázogatjuk főzés közben. Egy másik edényben összekeverjük a marhahúst, a tojásfehérjét, a paradicsompürét, fél liter hideg vizet, a leszűrt húslevest. Felforraljuk. Még egy óra hosszat főzzük rotyogtatva. Tiszta vászonruhán átszűrjük, majd leszedjük róla a tetején összegyűlt zsírt.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.