Bouillon avagy erőleves egy kicsit másképp

4 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 1 kg marhafartő vagy bármi rész
  • 1 csomó csirkeláb és nyak
  • 1 csomag petrezselyemgyökér
  • 4 közepes vastagságú sárgarépa
  • 2 zeller
  • 1 fej egészben hagyott vöröshagyma
  • 2 szelet kelkáposzta
  • néhány szem bors
  • 45 dkg darált marhahús
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 5 tojásfehérje

Elkészítés

A húst egy nagyobb lábasba tesszük, majd ráöntünk annyi vizet, hogy a hús felett 4-5 ujjnyi víz legyen. Fél óra eltelte után beletesszük a zöldségeket. Nem habozzuk le, mert akkor értékes ásványi anyagokat veszít a leves. 2-3 órán keresztül rotyogtatva főzzük. Nem keverjük meg, csak rázogatjuk főzés közben. Egy másik edényben összekeverjük a marhahúst, a tojásfehérjét, a paradicsompürét, fél liter hideg vizet, a leszűrt húslevest. Felforraljuk. Még egy óra hosszat főzzük rotyogtatva. Tiszta vászonruhán átszűrjük, majd leszedjük róla a tetején összegyűlt zsírt.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.